5 λόγοι για τους οποίους το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά

5 λόγοι για τους οποίους το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά

Ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι κάτι μέχρι να το χάσεις… και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το αυτοκίνητό σου. Το χρησιμοποιείτε για να οδηγείτε τα παιδιά σας στο σχολείο, να οδηγείτε στη δουλειά, να πηγαίνετε στο Super Market, να ταξιδεύετε στην πόλη και ακόμα περισσότερα. Έτσι, όταν σταματάει να λειτουργεί ξαφνικά, είναι τεράστιος πονοκέφαλος για τον κάθε οδηγό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά, αλλά κάποιοι είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους. Παρακάτω είναι 5 συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά και μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας θα παραμένει πάντα σε “φόρμα”!

1. Νεκρή Μπαταρία

Η νεκρή μπαταρία είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά. Η μπαταρία είναι αυτό που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρο το αυτοκίνητο και σε ηλεκτρικά εξαρτήματα (π.χ. φώτα, ραδιόφωνο κ.λπ.). Ενώ το όχημα λειτουργεί, ο εναλλάκτης φορτίζει την μπαταρία. Εάν η μπαταρία δεν φορτιστεί επαρκώς, δεν θα μπορείτε να εκκινήσετε το αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Η μπαταρία σας μπορεί να πεθάνει για διάφορους λόγους:

  • Οι προβολείς ή το φως του θόλου σας παρέμειναν αναμμένα όλη τη νύχτα ή για πάρα πολύ καιρό
  • Έχετε ένα χαλαρό καλώδιο
  • Το νερό μέσα στο εξάρτημα εξατμίστηκε, οδηγώντας σε κακή αγωγιμότητα
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει λήξει

 

Μερικά κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Κανένα από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα δεν λειτουργεί (π.χ. τα φώτα, το ραδιόφωνο κ.λπ.).
  • Η λυχνία της μπαταρίας είναι αναμμένη.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε εάν η μπαταρία είναι το πρόβλημα, ξεκινώντας το αυτοκίνητό σας. Εάν το jump start λειτουργεί, πιθανότατα έχετε να κάνετε με μια μπαταρία που τελειώνει ή έναν εναλλάκτη που απλώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε την μπαταρία ή τον εναλλάκτη, να καθαρίσετε τις συνδέσεις ή να ζητήσετε από έναν τεχνικό να κάνει το σέρβις για εσάς.

2. Ελαττωματικός διακόπτης ανάφλεξης

Εάν γνωρίζετε ότι η μπαταρία σας λειτουργεί σωστά, αλλά το αυτοκίνητό σας δεν αναποδογυρίζει με τις πρώτες προσπάθειες, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το διακόπτη ανάφλεξης.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να περιορίσετε την αιτία του προβλήματός σας, ανάβοντας τους προβολείς σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας ελέγχει τους προβολείς και το ταμπλό σας και εάν ανάβουν ο κινητήρας σας δεν μπορεί να ξεκινήσει, τότε πιθανός ένοχος είναι ένας κακός διακόπτης ανάφλεξης.

3. Ελαττωματική μίζα

Μια χαλασμένη μίζα είναι ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά. Ο εκκινητής είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας που συνδέεται με την μπαταρία. Ο ρόλος του είναι να θέτει σε κίνηση τον κινητήρα (δηλαδή τα έμβολα, τον στροφαλοφόρο άξονα κ.λπ.) όταν ανοίγετε το διακόπτη ανάφλεξης. Μόλις εκκινήσει ο κινητήρας και είναι σε κίνηση, η εργασία της μίζας έχει ολοκληρωθεί.

Εάν η μίζα δεν δουλεύει σωστά, ο κινητήρας δεν θα γυρίζει σωστά ή μπορεί να μην γυρίζει καθόλου όταν ανοίγετε το κλειδί της μίζας. Εάν ακούτε έναν ήχο κρότου όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε το όχημά σας, μια σπασμένη ή εξασθενημένη μίζα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά. Αυτό μοιάζει πολύ με το παράδειγμα του κακού διακόπτη ανάφλεξης που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Μερικά κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Το αυτοκίνητο δεν ξεκινά όταν γυρίζετε το κλειδί της μίζας.
  • Ακούστε έναν δυνατό ήχο κρότου όταν γυρίζετε το κλειδί της μίζας, αλλά ο κινητήρας δεν ξεκινά.
  • Πολύ θορυβώδες όταν προσπαθείτε να ανάψετε το αυτοκίνητό σας.

4. Βουλωμένο φίλτρο καυσίμου

Εάν το φίλτρο καυσίμου σας είναι βουλωμένο, η βενζίνη δεν θα μπορεί να φτάσει στον κινητήρα. Αυτό δυσκολεύει το αυτοκίνητό σας να κάψει τα καύσιμα που χρειάζεται για να ξεκινήσει.

Τα φίλτρα καυσίμου θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 15.000 έως 20.000 χιλιόμετρα, επομένως σκεφτείτε να αλλάξετε φίλτρα καυσίμου την επόμενη φορά που θα κάνετε σέρβις στο αυτοκίνητό σας..

5. Άδειο Ρεζερβουάρ

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο ανόητοι αν αυτός είναι ο λόγος που το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά, αλλά συμβαίνει πιο συχνά από ό, τι νομίζετε! Όταν οδηγείτε συνεχώς, μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι το ρεζερβουάρ αερίου σας πρέπει να ξαναγεμίσει. Η λύση εδώ είναι απλή… βάλτε καύσιμο στο ρεζερβουάρ!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ το σενάριο όπου το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά. Αν πάντως το αυτοκίνητο σας έχει παλιώσει, και χρειάζεστε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο κορυφαίας ποιότητας και σε άριστη κατάσταση, τότε θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στην Autobest Αποστολόπουλος.

Όταν επισκέπτεστε την autobest Άρης Αποστολόπουλος, να θυμάστε ότι τα οχήματα μας έχουν περάσει από αυστηρό έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται από εκτεταμένη εγγύηση.

Παράλληλα χρησιμοποιούμε διαφάνεια και επίσημες πηγές για να μετρήσουμε με ακρίβεια την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου και να ορίσουμε μια εξαιρετική, χαμηλή τιμή αγοράς για εσάς. Αυτό ισχύει για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Autobest.eu.

Έτσι, μπορείτε να φύγετε από την αντιπροσωπεία μας με τη σιγουριά ότι πήρατε πολλά σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγαπάτε και θα σας συντροφεύσει για πολλά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!