Μια Porsche 911 στο ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο

Μια Porsche 911 στο ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο

Στα χέρια του Γάλλου οδηγού Romain Dumas, μια τροποποιημένη Porsche 911 σκαρφάλωσε σε ηφαίστειο της Χιλής σε υψόμετρο 6.007 μέτρων. Μια ακόμη κορύφωση για αυτό το θρυλικό αυτοκίνητο!

Γνωρίζουμε ότι η Porsche θα παρουσιάσει σύντομα το 911 Safari της, μια all-road έκδοση του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου της. Φαίνεται ότι η άφιξή του είναι επικείμενη αφού η μάρκα μόλις ενημέρωσε τον κόσμο για ένα πρόσφατο κατόρθωμα, την ανάβαση του Ojos Del Salado, του ψηλότερου ηφαιστείου στον κόσμο (6.893 μ.) που βρίσκεται στη Χιλή.

PCNA22 1186 fine

Μεγάλη προετοιμασία

Για να γίνει αυτό, η Porsche έχει αναπτύξει δύο αυτοκίνητα που έχουν τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τον σκοπό αυτό.

Κατασκευασμένα με βάση την 911 Carrera 4S , αυτά τα αυτοκίνητα 443 ίππων έχουν εξοπλιστεί με roll cage, καθίσματα από ανθρακονήματα και ιμάντες ασφαλείας. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 350 mm, έχουν λάβει προστασία από ίνες αραμιδίου κάτω από το αμάξωμα και τους έχει τοποθετηθεί ένα βαρούλκο, ιδανικό για να βγείτε από άσχημες καταστάσεις.

Τέλος, δοκιμάστηκε το Porsche Warp Connecter , ένα σύστημα που εξασφαλίζει μόνιμο φορτίο σε όλους τους τροχούς ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης άρθρωσης.

PCNA22 1224 fine

Ακραίες θερμοκρασίες

Τελικά, ο Γάλλος οδηγός Romain Dumas κατάφερε να σκαρφαλώσει στο ηφαίστειο στο απίστευτο υψόμετρο των 6.007 μ. Σε αυτό το υψόμετρο, το οξυγόνο είναι λιγοστό και οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους -30 βαθμούς! Αυτό το κατόρθωμα δείχνει την εξαιρετική ευελιξία της 911 , της οποίας είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε σύντομα την έκδοση Safari.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!