Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας: πού, πότε, πώς;

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας: πού, πότε, πώς;

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας: πού, πότε, πώς;

Η σωστή πίεση στα ελαστικά σας αυξάνει την ασφάλεια εξοικονομώντας χρήματα στην τσέπη σας. Αλλά πώς, πού και πότε πρέπει να ελέγξετε αυτή την πίεση;

Τα ελαστικά είναι τα μόνα σημεία επαφής μεταξύ ενός αυτοκινήτου και του δρόμου, επομένως είναι σημαντικό να τα φροντίζετε. Και αυτό ξεκινά με τον τακτικό έλεγχο της πίεσής τους. Εάν δεν διαθέτετε μανόμετρο, τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα προσφέρουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο αέρα που σας επιτρέπει να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών. 

Για να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών σε αυτούς τους ακροδέκτες, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εισαγάγετε την τιμή που προτείνει ο κατασκευαστής στην οθόνη ελέγχου χρησιμοποιώντας τα κουμπιά “συν” και “πλην”. Η σωστή πίεση ελαστικών για το όχημα σας υποδεικνύεται γενικά στην κολόνα της πόρτας του οδηγού ή μερικές φορές πίσω από το πτερύγιο του ρεζερβουάρ. Αλλά επίσης, αν δεν μπορείτε να το βρείτε, στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος.

Μόλις εισαχθεί η σωστή τιμή, απλώς συνδέστε το άκρο στην βαλβίδα του ελαστικού. Προσοχή όμως: αυτός ο έλεγχος πραγματοποιείται με «κρύα» ελαστικά. Η συσκευή θα φουσκώσει ή θα ξεφουσκώσει το ελαστικό εάν είναι απαραίτητο. Εάν το εργαλείο του αέρα είναι ηλεκτρονικό όταν επιτευχθεί η ζητούμενη πίεση, το τερματικό θα ειδοποιήσει με έναν ήχο, ένα φως ή, τις περισσότερες φορές, και τα δύο. Εάν είναι το κλασσικό χειροκίνητο θα πρέπει να σταματήσετε μόνοι σας την προσθήκη ή την αφαίρεση αέρα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή τιμή.

Στη συνέχεια, προχωρήστε στον επόμενο τροχό. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και ανάλογα με το φορτίο του οχήματος. Για παράδειγμα, πρέπει να φουσκώνετε περισσότερο τα ελαστικά σας όταν πηγαίνετε διακοπές.

Η καλή πίεση έχει μόνο πλεονεκτήματα: ο έλεγχος του οχήματος βελτιώνεται όπως και η απόσταση φρεναρίσματος, τα ελαστικά φθείρονται λιγότερο γρήγορα, το αυτοκίνητο εκπέμπει λιγότερο CO2 και, χάρη στους τακτικούς ελέγχους, είναι δυνατό να εξοικονομήσετε χρήματα. έως 2 γεμάτα ρεζερβουάρ καυσίμων ανά έτος…

Δεν χρειάζεται να ελέγχετε την πίεση κάθε φορά που γεμίζετε. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν αισθητήρες που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε την πίεση των ελαστικών απευθείας από τον υπολογιστή οχήματος ή την κεντρική οθόνη του οχήματος. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, καλό είναι να το ελέγχετε μία φορά το μήνα. Η επαρκής πίεση αυξάνει τη διάρκεια ζωής ενός ελαστικού. Ο έλεγχος της πίεσης τους είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη φθορά τους .

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!