Οι 5 αγαπημένες μας Lamborghini

Οι 5 αγαπημένες μας Lamborghini

Οι 5 αγαπημένες μας Lamborghini

Η αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini δεν είναι ακόμη 60 ετών και όμως πολλά μοντέλα που φέρουν τον ταύρο έχουν ήδη σημαδέψει τα πνεύματα. Από αυτές, εδώ είναι οι 5 αγαπημένες μας Lamborghini.

1. Miura

lamborghini miura media official

Θα ήταν αδύνατον να μην αναφέρουμε τη Lamborghini Miura  ! Όχι μόνο είναι ίσως ένα απο τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στον κόσμο, αλλά είναι επίσης το πρώτο supercar από τη Lamborghini .

Κατασκευασμένο το 1966 , ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής δρόμου που πέρασε το φράγμα των 300 km/h . Alsoταν επίσης η πρώτη Lamborghini σε μεγάλη σειρά εξοπλισμένη με V12 τοποθετημένη στην πίσω κεντρική θέση.

2. Countach

Lamborghini Countach LP500 Proto 1971 5 1

Ο σχεδιασμός του Lamborghini Countach αναπνέει αδιαμφισβήτητα τη δεκαετία του 80. Οι γραμμές του χαραγμένες στο billhook έχουν μπει στις μνήμες κάθε λάτρη του αυτοκινήτου.

Διαδεχόμενος το Miura , το Countach είδε την ισχύ του να κυμαίνεται μεταξύ 375 και 455 ίππων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Όσο για το όνομα Countach , προέρχεται από μια έκφραση αργκό του Πιεμόντε που σημαίνει “μυστηριακό”. 

3. Diablo

lamborghini diablo gt

Το Diablo είναι αναμφισβήτητα ένα από τα Lamborghinis που έχει παρουσιαστεί περισσότερο σε αφίσες σε εφηβικά υπνοδωμάτια. Σύμβολο των 90s , είναι η κληρονόμος του Countach από τον οποίο αναλαμβάνει τον V12 που εδώ θα φτάσει τους 575 ίππους .

Παραγωγής μέχρι το 2001, το Diablo θα δώσει τη θέση του στο Murciélago .

4. Lamborghini Murciélago

lamborghini murcielago coupe roadster

Η Murciélago ήταν η πρώτη Lamborghini που κατασκευάστηκε υπό τον έλεγχο της Volkswagen και σχεδιάστηκε από έναν Βέλγο, τον Luc Donckerwolke . Κατά τη διάρκεια της εννιάχρονης καριέρας του, 4.099 Murciélago άφησε το εργαστήριο της Sant’Agata Bolognese , συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκδόσεων Roadster , με ισχύ μεταξύ 580 και 670 ίππων.

Αυτή η Lambo έχει αντικατασταθεί από το Aventador .

5. Γκαλάρντο

lamborghini gallardo yellow

Μπορεί να είναι θέμα γενιάς, αλλά η Gallardo είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες μας Lamborghini . Παρουσιάστηκε το 2003 και βγήκε από την προηγούμενη Lamborghini με τον V10 των 5 λίτρων που η ισχύς του φτάνει τους 500 ίππους .

Πολλές συχνά συναρπαστικές εκδόσεις απορρίφθηκαν, συμβάλλοντας στο να γίνει το Gallardo η Lamborghini με τις καλύτερες πωλήσεις.

Δώρο! Lamborghini Trattori R8 270 DCR

Lamborghini Trattori R8 270 DCR Clarksons Farm

Μετά την παρουσίαση των Top Gear και The Grand Tour , μπορούμε τώρα να δούμε τον Jeremy Clarkson στην εκπομπή του Clarkson’s Farm . Ειδικά για το σκοπό αυτό αγοράστηκε μια Lamborghini Trattori R8 270 DCR , εξοπλισμένη με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα turbo 7,15 λίτρων που αποδίδει «μόνο» 270 ίππους, αλλά πάνω από όλα μια κολοσσιαία ροπή 1.051 Nm.

Αυτό το τρακτέρ ζυγίζει περίπου 10 τόνους και έχει 40 ταχύτητες εμπρός και άλλες τόσες όπισθεν!

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!