Η συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τελικά πιο ακριβή

Η συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τελικά πιο ακριβή

Η συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τελικά πιο ακριβή

Σύμφωνα με τον οργανισμό ανάλυσης δεδομένων “We Predict”, η εικόνα ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης είναι εντελώς ψευδής. Τουλάχιστον όχι κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης.

Η οδήγηση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Εάν έχετε τη σωστή στάση, πιθανότατα θα εκτιμήσετε αυτήν τη νέα τεχνολογία και ίσως να μην θέλετε ποτέ ξανά να έχετε ένα όχημα με κινητήρα καύσης. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες αβεβαιότητες που εμφανίζονται μόνο όταν μαθαίνουμε για τον κύκλο ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, η εταιρεία αναλυτών We Predict λέει ότι μια πρόσφατη μελέτη δεδομένων της αγοράς δείχνει ότι η υποτιθέμενη εξοικονόμηση κόστους συντήρησης για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εντελώς αβάσιμη . Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται πολύς χρόνος από τους τεχνικούς για τη διάγνωση και την επίλυση ενός προβλήματος.

Πάνω από δύο φορές πιο ακριβά

tesla model s parking

Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η συντήρηση ενός ηλεκτρικού οχήματος κοστίζει περισσότερο από αυτό ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου. Προβλέπουμε, ωστόσο, ότι αυτή η πρόσθετη τιμή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Κατά τους πρώτους 3 μήνες, κοστίζει τουλάχιστον 2 φορές το κόστος του να έχετε ένα ηλεκτρικό όχημα στο γκαράζ , αλλά μετά από ένα χρόνο, αυτή η τιμή πέφτει σε μιάμιση φορά.

Αυτό το υψηλότερο κόστος συντήρησης κατά το πρώτο έτος οφείλεται στο γεγονός ότι οι τεχνικοί χρειάζονται, κατά μέσο όρο, διπλάσιο χρόνο για τον εντοπισμό προβλημάτων . Επιπλέον, χρειάζονται 1,5 φορές περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν την επισκευή. Επίσης χρεώνουν 1,3 φορές περισσότερο για τις ώρες εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Renée Stephens, αντιπρόεδρο της We Predict , το υψηλότερο κόστος συντήρησης οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι «πρόκειται για μια αναδυόμενη βιομηχανία , όπου οι επισκευαστές έχουν συχνά μικρή εμπειρία με αυτά τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά συστήματα και αντιμετωπίζουν τακτικά νέα προβλήματα.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η φάση, οι τεχνικοί θα μπορούν να επιλύουν τα σφάλματα πιο γρήγορα και οι πελάτες θα ξοδεύουν λιγότερα 

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!